Dierenartsengroep Rivierenland

Klauwgezondheid

Een goede klauwgezondheid is van essentieel belang voor de dagelijkse prestaties van uw koeien. Het verlengt niet alleen hun levensduur, maar heeft ook positieve invloed op onder andere de algehele gezondheid van uw koe, de melkproductie en de vruchtbaarheid en kan u een hoop geld en ergernis besparen. Een koe met gezonde klauwen eet meer, heeft hierdoor een betere weerstand, produceert meer melk en laat tochtverschijnselen beter zien.

Onze praktijk is aangesloten bij het Nederlands Klauwgezondheids Centrum, waardoor we altijd de meest actuele kennis in huis hebben. Naast advies over klauwgezondheid en een aanpak op langer termijn, kunt u bij ons ook terecht voor ingrepen onder lokale verdoving, zoals klauwamputaties, verwijderen van een tyloom of het behandelen van teenpuntnecrose. 

 

De voorwaarden voor een goede klauwgezondheid

Voor een goede klauwgezondheid zijn drie zaken belangrijk. Wanneer deze voorwaarden goed op orde zijn, dan is de kans groter dat uw dieren een goede klauwgezondheid hebben:

  • Goede huisvesting
  • Snelle aanpak van klauwproblemen
  • Goede voeding

Onze dierenarts bekijkt samen met u (en eventueel met uw klauwverzorger en voeradviseur) kritisch naar deze punten. Hierna bespreken en geven we deskundig advies hoe de klauwgezondheid bij de dieren van uw bedrijf verbeterd kan worden.

Ontvang tips voor een goede klauwgezondheid

Heeft u vragen over klauwgezondheid of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op door te bellen naar 0345-782540.