Dierenartsengroep Rivierenland

Team

Ons team bestaat uit 11 geborgde rundveedierenartsen die allemaal ook IKM gecertificeerd zijn.   

Wij worden ondersteund door ons assistententeam, bestaande uit Rosie, Willemijn en Ina.

Hieronder stellen we ons allemaal aan u voor 

 

Bert van Niejenhuis

Geboren in Groningen, opgegroeid in Deventer en inmiddels alweer prettig woonachtig en werkzaam in de Betuwe. Bert is één van de oprichters van Vetwerk. Dit is een programma om samen met de veehouder het melkveekoppel nog beter te kunnen begeleiden. Daarnaast is Bert ook nog werkzaam als trainer voor ‘Cowsignals’, waar hij in binnen- en buitenland cursussen en lezingen voor verzorgd.

 

Corine Voogd

Ik ben geboren en getogen in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden en nu woonachtig in Leerdam. Ik was graag bezig tussen de koeien en schapen en daarom was diergeneeskunde voor mij een logische keuze. Eind 2002 ben ik afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde in Utrecht met als afstudeerrrichting herkauwers, varkens en paarden. Ik heb in verschillende praktijken in de Betuwe gewerkt als allround dierenarts en zit nu helemaal op mijn plek bij Dierenartsengroep Rivierenland. Ik ben breed inzetbaar en hou van de afwisseling in het werk maar vruchtbaarheid en kalveropfok hebben wel mijn extra interesse. En schapen verlossen blijft natuurlijk een prachtig onderdeel van ons vak!

Ik heb 2 dochters en in mijn vrije tijd stap ik graag op de racefiets of de mountainbike en als er natuurijs is, bind ik het liefst zo snel mogelijk de ijzers onder.

 

 

Harm Stokman

 

Ik ben Harm Stokman en ben opgegroeid op een gemengd bedrijf met melkvee en vleesvee en schapen in het Zuid Hollandse Hazerswoude. Na het afronden van VWO ben ik eerst naar Wageningen gegaan en vervolgens toen ik werd ingeloot naar Utrecht. Na mijn afstuderen in 2010 ben ik meteen aan de slag gegaan in Noord Holland waar ik koeien en paarden deed.

Vanaf 2014 ben ik werkzaam in het rivierengebied en behandeld ik met name nog herkauwers en af en toe een paard. Ik woon samen met Marjolijn en onze dochter Sofie en zoon Dirk in het mooie en gezellige Cothen waar ik voorzitter en lid van de plaatselijke wielerclub ben. Naast wielrennen ben ik ook liefhebber van voetbal maar dan met name passief. Verder ben ik gek van mooie koeien en al jarenlang medewerker op de HHH-show en Fokveedag Hoornaar. Ik hoop jullie snel eens te ontmoeten op jullie bedrijven!

 

Sander van Gastel

Ik ben afkomstig uit Loon op Zand en als zoon van een dierenarts is het vak me met de paplepel ingegoten. Sinds 2008 ben ik werkzaam in Hedel. Het mooie van het vak vind ik toch wel de combinatie van werken met dieren en het contact met de eigenaar.

Samen met mijn 2 zoons (Sepp en Tijs) woon ik in Hedel. Mijn hobby’s zijn sporten, waarvan op dit moment voornamelijk hardlopen, wandelen en af en toe nog voetballen.

 

 

Mike van Baarle

In Gouda geboren, en opgegroeid in Mijdrecht, woonden wij als gezin thuis tussen de boeren op het platteland en hadden zelf een klein stukje weiland met meerdere schapen, geiten, konijnen, kippen en eenden. Tijdens het verzorgen van onze kleine koppel dieren groeide langzaam de interesse voor het vee. In de vrije tijd liep ik ‘stages’ bij verschillende dierenartsen, en na het VWO heb  ik de studie diergeneeskunde in Gent en Utrecht in 2 delen doorlopen. In 1995 ben ik gestart in de dierenartsenpraktijk te Zaltbommel, waar ik vele jaren samen met mijn collega Diederik Breen de koeien, schapen, paarden en gezelschapsdieren behandeld heb. Samen met mijn vrouw Annelies hebben we 2 kinderen, die nog druk bezig zijn met hun opleiding. Thuis loopt er nog een vrolijke hond Joep (Labrador) rond. In mijn vrije tijd sport ik graag.

Na de pensionering van collega Breen zie ik vanaf 2024 erg uit naar de samenwerking met de collega’s van Hedel en Rivierenland.

 Rosie Clements

Ik ben Rosie Clements, ik werk als assistente op de praktijk. In 2017 heb ik mijn diploma voor paraveterinair dierenartsassistent behaald en sinds 2020 werk ik bij Dierenartsengroep Rivierenland. Mijn werkzaamheden zijn heel divers zo kunt u mij spreken aan de telefoon, zorg ik voor het voorraadbeheer en voer ik laboratorium onderzoeken uit. 

In mijn vrije tijd ben ik nog vaak bij mijn ouderlijk huis in Vianen, voor mijn paard waarmee ik actief ben in de paardensport of om te helpen met het verzorgen van het (hobby) vee. 
Vooral het contact met de verschillende klanten maakt mijn werk erg leuk, ik spreek u dan ook graag bij ons in de praktijk!

 

Ina van Versendaal-van Doorn

Mijn naam is Ina van Versendaal-van Doorn. Ik werk met plezier bij Dierenartsengroep Rivierenland.

In mijn vrije tijd hou ik me graag bezig met onze hobbydieren in en om het huis (hond, kat, paarden schapen en kippen) paardrijden, zwemmen, wandelen en fietsen.

 

Fietje van Bochove

Ik ben Fietje van Bochove, 31 jaar oud en vanaf voorjaar 2024 woon ik in Zoelmond samen met mijn man en hond. Ik werk sinds 2018 bij de praktijk. Binnen de praktijk ben ik vooral bezig met de begeleiding van melkveebedrijven. Mijn interesse ligt onder andere bij uiergezondheid, waar ik bijvoorbeeld ook de bacteriologische onderzoeken voor doe. Naast mijn werk ben ik actief binnen de besturen van de Dairy Fair Mariënwaerdt en HHH en schaats ik graag. 

 

Johan van Schaik

 

Geboren en getogen in Deil en via de middelbare school in Zaltbommel op de studie diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht gestart. Afgestudeerd begin 1990 en gestart als allround dierenarts in Zuid Limburg.

Sinds eind 1990 weer werkzaam in Betuwe en omstreken wederom als allrounder. Sinds 10-15 jaar hoofdzakelijk werkzaam als herkauwers- en Geborgd Rundveedierenarts.

 

Gerben Meerema

Een geboren Fries, maar heeft in de Betuwe zijn 2e thuis gevonden. Hij woont samen met zijn 3 kinderen Loes, Jikke en Pieter en hond Mattie in Meteren. In zijn vrije tijd is Gerben vaak op de racefiets te vinden en wanneer het gevroren heeft worden direct de ijzers ondergebonden voor een mooie tocht over natuurijs. 

Gerben zijn passie ligt vooral bij de melkveehouderij met daarin een specialisatie richting klauwgezondheid. Hij heeft mede het Nederlands Klauwgezondheidscentrum’ opgericht.

Ruud Pronk

Als boerenzoon uit de Brabantse Peel werk ik nu al 27 jaar als dierenarts in voornamelijk de Kromme Rijnstreek, waarvan de laatste jaren als lid van Dierenartsengroep Rivierenland. Ik bezoek met veel plezier onze vele rundveehouders, maar ook de schapen en varkens behoren tot mijn vakgebied. Ik woon in het prachtige landelijke gebied van Werkhoven samen met mijn vrouw Wineke en onze 4 zonen. In mijn vrije tijd doorkruis ik ons mooie werkgebied vooral op de racefiets.

 

Tim van Aken

Ik ben in 1988 geboren op een gemengd varkens- en schapenbedrijf in de Achterhoek. Na mijn afstuderen in 2015 begonnen bij DAP West-Betuwe dat inmiddels is overgegaan in Dierenartsengroep Rivierenland. Naast de vele melkvee en rundveebedrijven die ik graag bezoek en begeleid en de paarden en andere hobbydieren, ligt mijn persoonlijke interesse ook erg in de schapendiergeneeskunde. U zult mij dan ook tegen kunnen komen bij het geven van een lezing of workshop over de schapenhouderij.

Sinds 2020 woon ik samen met Petra op onze ‘hobbyboerderij’ in het Betuwse Ingen. Naast de verzorging van onze schapen, paarden en kippen, zijn we gezellig druk met onze 3 kleine kinderen; Teun, Job en Cas.

 

 

Petra Faassen

Ik ben opgegroeid op een akkerbouwbedrijf in Zeewolde in de Flevopolder. Daar groeide ik op tussen de paarden en enkele hobby-schapen en zo was het zaadje om dierenarts te worden al vroeg geplant. Inmiddels woon ik samen met Tim, onze 3 zoons Teun, Job & Cas en onze (huis)dieren in Ingen.

Mijn liefhebberij ligt bij de paarden en de melkveehouderij. Ik heb me daarnaast steeds meer gespecialiseerd in de voeding van melkvee om daarin voor uw melkveekoppel en transitie-koeien een goed en onafhankelijk advies te kunnen geven. 

 

Willemijn van Eck

Ik ben Willemijn van Eck en ben sinds 2006 werkzaam als assistente. Samen met mijn man en 2 kinderen woon ik in Langbroek.

Op de praktijk doe ik naast het inplannen van de visites en administratie, ook samen met Fietje en Rosie het bacteriologisch onderzoek.