Dierenartsengroep Rivierenland

Bedrijfsbegeleiding

Onze dierenartsen staan voor u klaar om hun kennis over schapen of geiten met u te delen. Zo kunnen wij uw dieren beter maken bij ziekte en door advies voorkomen dat de dieren ziek worden. 

Vaccins kunnen hier een goed hulpmiddel voor zijn. Wij hebben vaccins om ziekte en sterfte voor verschillende aandoeningen te verminderen of voorkomen. We hebben onder andere vaccins tegen de volgende aandoening:

 

Vaccin

Aandoening

Toelichting

Footvax®

Rotkreupel

Bescherming tegen besmettelijke kreupelheid.

Bravoxin®/Covexin®

’t Bloed (Clostridium)

Bescherming tegen plotselinge sterfte van opgroeiende lammeren. Vaccinatie mogelijk bij drachtige ooien of lammeren vanaf 3 weken leeftijd.

Heptavac P®

’t Bloed (Clostridium) en Zomerlongontsteking

Zowel bescherming tegen plotselinge sterfte door Clostridium, als tegen zomerlongontsteking. Vooral geschikt om lammeren mee te vaccineren vanaf 3 weken leeftijd.

Vimco®

Uierontsteking door Staphylococcus aureus

Verminderen van kans op ‘’blauw uier’’ en opdrogen van kwartieren door infecties met S.aureus.

Coxevac®

Q-koorts

Verplichte vaccinatie voor melkleverende bedrijven en bedrijven met een publieksfunctie.

Enzovax®

Abortus door Chlamydia

Bescherming tegen abortus door Chlamydia in geïnfecteerde koppels.

Naast deze vaccins kunt u ook bij ons terecht voor andere problemen met bijvoorbeeld voeding of begeleiding van de vruchtbaarheid van uw dieren. Dus heeft u een simpele vraag of een groot bedrijfsprobleem? U kunt ons altijd telefonisch of per mail contacteren om u daarmee te helpen.

 

Ontworming

Maagdarmwormen vormen een steeds groter probleem in de schapen- en geitenhouderij. Grotendeels komt dit door de toenemende resistentie tegen wormmiddelen. Aangezien er geen nieuwe middelen meer worden ontwikkeld, is het belangrijk er voor te zorgen dat de huidige middelen werkzaam blijven tegen een wormbesmetting.

Als dierenartsen en dierhouders zijn wij verantwoordelijk om de resistentie niet verder op te laten lopen. Verantwoord gebruik van ontwormingsmiddelen is mogelijk door middel van mestonderzoek en het zo gericht mogelijk inzetten van de middelen.

Naast de verkoop en advies over ontwormingsmiddelen en het gericht gebruik ervan, bieden wij ook mestonderzoek aan. Het eerste jaarlijkse mestonderzoek wordt daarom aangeboden voor een standaard gereduceerd tarief van €13,00.

Ook streven wij er naar om jaarlijks bijeenkomsten en cursussen te geven over mestonderzoek en verantwoord ontwormen. 

Als praktijk willen wij u hiermee helpen om nu en ook in de toekomst nog worminfecties van uw dieren te kunnen behandelen.