Dierenartsengroep Rivierenland

Laat uw veulen ontwormen in Meteren of Werkhoven

Wanneer uw veulen last heeft van een worminfectie dan wilt u deze natuurlijk zo snel mogelijk laten behandelen. Uw dier heeft namelijk niet alleen last van de infectie, maar worminfecties kunnen ook zeer besmettelijk zijn voor uw andere dieren. Hierdoor kan de productiviteit van uw bedrijf in het geding komen. Zeker als u bijvoorbeeld varkenshouder bent of een melkveebedrijf heeft. Om het voortbestaan van uw bedrijf in Meteren, Werkhoven of omgeving niet in gevaar te laten komen, helpen wij u graag met het ontwormen van uw veulen.

Zorg naar wens voor dier en mens
Spoeddienst 24 uur per dag bereikbaar
Aangesloten bij het Huisdieren ZorgPlan

Laat uw veulen ontwormen op een veilige en effectieve manier

Bij paarden en veulens kunnen er diverse soorten wormen voorkomen. Dit zijn vaak Cyathostominae of Parascaris equorum. Vaak raakt uw veulen besmet met deze wormen door het opnemen van larven van deze wormen via de mond. Dit gebeurt vaak tijdens het grazen. Deze larven ontwikkelen zich in het maagdarmstelsel van uw veulen tot volwassen wormen, die daar eitjes leggen. Deze komen met de uitwerpselen van uw veulen weer op uw land terecht en zo blijft de besmetting in stand.

Maak een afspraak om uw veulen te laten ontwormen

Wanneer uw veulen in Werkhoven, Meteren of omstreken een wormbesmetting heeft, wilt u uw dier natuurlijk zo snel mogelijk laten ontwormen. Maak daarom direct een afspraak, zodat onze dierenarts bij u langs kan komen u te helpen. U maakt een afspraak door te bellen naar 0345-573211.